Vaikuttaminen eduskunnassa

Minusta tuli kansanedustaja 17. huhtikuuta 2011 Hämeen vaalipiiristä 5866 äänellä. Vuoden 2015 vaaleissa minut valittiin uudelleen eduskuntaan 7557 äänellä Hämeen vaalipiiristä.

Eduskunnassa vaikuttaminen vaatii asioihin perehtymistä, aktiivisuutta omassa ryhmässä, kontaktien rakentamista yli puoluerajojen ja uusia ideoita.

Eduskunta on koolla tavallisesti tiistaista perjantaihin joka päivä. Työ koostuu täysistunnoista, valiokuntatyöstä, eduskuntaryhmän työskentelystä, erilaisista tapaamisista ja muista kokouksista sekä kiertämisestä omassa vaalipiirissä. Maanantait on varattu maakunnallisille ja kunnallisille luottamustehtäville ja omalla alueella tapahtuvalle kiertämiselle. Viikonloppuisin olen usein mukana erilaisissa tapahtumissa, toreilla ja puhetilaisuuksissa. Yritän myös varata riittävästi aikaa asioihin perehtymiseen ja lukemiseen. Kansanedustajan työssä parasta on se, että jokainen päivä on erilainen.

Eduskuntatyö on pääosin julkista. Pääset tutustumaan valtiopäivätoimiini ja puheenvuoroihini tästä.

Otan mielelläni myös vastaan vieraita ja vierasryhmiä eduskuntaan. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostitse (sanni.grahn-laasonen@eduskunta.fi) tai puhelimitse 040 732 8340.