Varjele taiteen vapautta

Hallitus teki puoliväliriihessä yli 400 miljoonan euron panostukset koulutukseen ja tutkimukseen ja päätti mm. lukiouudistuksen käynnistämisestä. Muutos salkkujaossa antaa entistä paremman mahdollisuuden keskittyä osaamisen ja tutkimuksen vahvistamiseen ja mittaviin koulutusuudistuksiin. Se on rakas, tärkeä ja innostava missio.

Kiitos kahdesta vuodesta kulttuurista, urheilusta ja nuorisoasioista vastaavana ministerinä. Saimme yhdessä paljon aikaan.

Yksittäisinä päätöksinä tärkeitä olivat esimerkiksi kirjailijoiden lainauskorvausten nostaminen pohjoismaiselle tasolle, kirjastolain uudistus ja elokuva-alan tuotantokannustin. Rakensimme harrastustakuun, jotta kaikilla lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuus harrastaa. Toimme kulttuurin ja liikunnan harrastustunteja koulujen iltapäiviin. Museopoliittinen ohjelma, Merkityksellinen Suomessa -ohjelma vihapuheen ja rasismin ehkäisemiseksi, kulttuuripolitiikan uusi strategia, Tanssin talo… Paljon hyvää teimme yhdessä. Onnistuimme suojelemaan kulttuuria ja liikuntaa leikkauksilta vaikeina vuosina. Kulttuurin valtionosuusuudistus on valmisteltu jo pitkälle. Suomi tarvitsee sen.


« »