Suomi, joka voittaa muutoksen pelon

Vaasalaisella taajuusmuuntajateknologialla säästettiin vuorokausi maailman koko sähkönkulutuksesta toissa vuonna. Suomessa on maailman parhaat opettajat ja erinomaiset oppimistulokset. Koululaiset koodaavat syksystä alkaen. Muoniossa on maailman puhtain ilma, monista järvistämme voi juoda. Jo viidesosa korkeakouluopiskelijoista aikoo yrittäjiksi. Suomen metsistä syntyy vaatteita ja lääkkeitä. Nuoret ovat ympäristövastuullisempia kuin vanhempansa. Kapellimestarimme viedään käsistä maailman huippuorkestereihin, vihaiset linnut valloittavat elokuvateattereita.

Ensi kertaa maailman historiassa lähes koko globaali ikäluokka pääsee kouluun. Osaamis- ja koulutustaso nousee kohisten. Teknologia helpottaa arkea, ratkaisee ympäristöhaasteita, mullistaa tiedonvälitystä, on tuonut tiedon tasa-arvoisemmin saataville. Enää tieto ei lepää pääkaupunkien kansalliskirjastojen kätköissä, vaan ihmisten taskuissa. Absoluuttinen köyhyys maailmassa vähenee hurjaa vauhtia. Yhä useampiin sairauksiin on lääkitys, ja mielen sairauksistakin uskalletaan puhua.

Maailma menee monilla mittareilla parempaan suuntaan.

Suomen itsenäisyyden historiassa ja jo ennen sitä ikäpolvet ovat rakentaneet uutta aina pyrkien siihen, että tulevilla sukupolvilla olisi enemmän mahdollisuuksia.

Meidänkin on rakennettava Suomea, joka voittaa muutoksen pelon, avautuu kansainvälisesti, kokeilee uutta, hyödyntää tieteen, teknologian ja ihmisten kekseliäisyyden läpimurtoja, koska se lisää hyvinvointia.

Lue koko julkaisu täältä!

Sanni_vpj