Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Lahden kehätien toteutumisesta: ”Hallituksen suurin liikenneinvestointi Hämeeseen”

TIEDOTE 5.4.2016

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Lahden kehätien toteutumisesta:
”Hallituksen suurin liikenneinvestointi Hämeeseen”

Opetus- ja kulttuuriministeri ja Kokoomuksen liikenneasioista vastaava neuvottelija Sanni Grahn-Laasonen iloitsee hallituksen päätöksestä rahoittaa Lahden eteläisen kehätien rakentamista yhteensä 198 miljoonalla eurolla. Grahn-Laasosen mukaan päätöstä on toivottu ja odotettu Päijät-Hämeessä jo pitkään.

”Kyseessä on historiallinen päätös Lahdelle ja koko Päijät-Hämeelle. Hallitus käynnistää kuusi uutta hanketta, ja suurin yksittäinen valtion liikenneinvestointi tulee Lahteen.  Kehätie tuo Lahteen kasvua, uusia investointeja ja työtä. Lahti vahvistuu merkittävänä etelän kasvukeskuksena”, toteaa Grahn-Laasonen.

Grahn-Laasosen mukaan kehätien rakentaminen palvelee ennen kaikkea Hämeen elinkeinoelämää ja teollisuutta, kun poikittaiskuljetukset VT12 kautta helpottuvat ja liikenteen sujuvuus paranee.

”Lahden asema yritysmyönteisenä kaupunkiseutuna vain vahvistuu, ja uskon Lahden houkuttelevan entistä paremmin yrityksiä investoimaan alueelle. Noin 275 miljoonan euron kehätiehankkeella, uusilla rakennus- ja asuntohankkeilla on merkittävät työllisyysvaikutukset”, toteaa Grahn-Laasonen.

Grahn-Laasosen mukaan kehätien saaminen hallituksen liikennehankkeiden joukkoon oli erittäin tärkeää liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Viimeksi maaliskuussa Lahden keskustassa sattui rikkihapporekan onnettomuus. Grahn-Laasosen mukaan kehätien rakentamiselle on kaikki perustelut, sillä Lahti on harvoja suuria kaupunkeja, joiden läpi kulkevat raskaan liikenteen kuljetukset.

”Hienoa, että liikenneturvallisuus paranee, kun raskaan liikenteen kuljetukset eivät enää kulje jatkossa kaupungin halki. Vaarallisten aineiden kuljetusten siirtyminen pois kaupungista on tärkeää myös ympäristön ja arvokkaiden pohjavesialueiden suojelemiseksi”, sanoo Grahn-Laasonen.

 

Lisätietoja:

– Opetus- ja kulttuuriministerin erityisavustaja Matias Marttinen (lehdistösuhteet), puh. 044 269 3113