YM tiedottaa: Ympäristöministeri Grahn-Laasonen korosti arktisen alueen roolia ilmastokokouksen ministeritason avajaisissa

Tiedote 9.12.2014

”Arktinen alue on erityisen haavoittuvainen ilmastonmuutoksen vaikutuksille. Se on tärkeä meille, koska neljännes Suomesta on pohjoisen napapiirin pohjoispuolella. Arktinen alue on kuitenkin tärkeä myös jokaiselle tässä huoneessa. Ilmastonmuutoksen vaikutukset arktiseen alueeseen kiihdyttävät ilmaston lämpenemistä ja siihen liittyviä riskejä”, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi Liman ilmastokokouksen ministeriosuuden avajaispuheenvuorossaan.

Grahn-Laasosen mukaan uusi ilmastosopimus on ainutlaatuinen tilaisuus arktisen alueen suojelemiseksi ja merenpinnan nousun minimoimiseksi.

”Limasta tarvitsemme päätöksen, joka ohjaa meitä kohti Pariisia kansallisten panosten valmistelussa. Lisäksi meidän on yhdessä saatava aikaan hyvä pohja uuden sopimuksen neuvottelutekstille.”

Grahn-Laasonen korosti, että uusi ilmastosopimus on toteutuessaan maille ennen muuta mahdollisuus.

”Cleantech-sektorin kasvu ja biotalouden kehittäminen mahdollistavat kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden yhdistämisen talouskasvuun. Suomi panostaa näihin paitsi kotimaassa myös yhteistyöprojekteissamme ja ilmastorahoituksemme kautta. Yksi osoitus tästä on 80 miljoonan euron sitoumuksemme Vihreään ilmastorahastoon”, ympäristöministeri sanoi.

Lisätietoja
Ympäristöministerin erityisavustaja Aino Salo, ympäristöministeriö +358 50 306 9599, etunimi.sukunimi(at)ymparisto.fi