Sanni Grahn-Laasonen ehdolle Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

Tiedote 29.4.2014

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen lähtee ehdolle Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Valinta tehdään kesäkuun puoluekokouksessa Lahdessa. Hämeen Kokoomus asetti Grahn-Laasosen yksimielisesti ehdokkaakseen piirikokouksessa tiistaina.

”Niin Suomi kuin Kokoomus ovat isojen muutosten edessä. On uudistuttava ja katsottava eteenpäin. Menestyäksemme tarvitsemme myös uusia kasvoja ja tekemisen tapoja. Lähden tavoittelemaan lisää vastuuta yhteisestä suunnasta”, Grahn-Laasonen sanoo.

”Suomen talous on saatava kestävälle pohjalle, ja hyvinvointiyhteiskuntaa uudistettava kannustavammaksi. Vaikeista ajoista selviämme vain tekemällä asioita eri tavalla – on tehtävä enemmän töitä, yritettävä enemmän, priorisoitava ja luotava uutta. Politiikkaa on tehtävä arvot edellä. Minua puhuttelevat sivistys, inhimillisyys, avoimuus ja kansainvälisyys. Ihmisten tulisi kantaa enemmän vastuuta omasta elämästään, läheisistään ja tulevista sukupolvista. Mieluummin mahdollisuuksia ja edellytysten luomista kuin passivoivaa ylisääntelyä. Vapaus turvaa myös yrittämisen edellytykset”, Grahn-Laasonen kuvaa.

Kokoomuksen tulee Grahn-Laasosen mukaan tavoitella eduskuntavaaleissa kärkipaikkaa ja uudistaa myös tapaa, jolla päätöksiä tehdään. Yksityiskohtaisten hallitusohjelmien tai ylhäältä alapäin annettavien käskyjen sijaan tarvitaan mukaan kutsuvaa johtajuutta ja ketteryyttä reagoida muuttuviin olosuhteisiin.

Varapuheenjohtajana Grahn-Laasonen hän lupaa kiertää kenttää ja kuunnella, erityisesti Kokoomuksen järjestökenttää.

”Olen valmis laittamaan itseni peliin, kiertämään, innostamaan ja herättelemään järjestökenttää arvokeskusteluun. Politiikan tekeminen tai siitä keskusteleminen eivät Kokoomuksessa saa olla ministereiden tai kansanedustajien yksinoikeus”, Grahn-Laasonen lataa.

”Presidentinvaaleissa kiersin Suomea Pahvi-Sauli kainalossa, kuntavaaleissa olin nostamassa Kokoomusta omassa kaupungissani neljänneksi suurimmasta ykköseksi ja eurovaaleissa toimin Henna Virkkusen kampanjapäällikkönä. Toivon, että valtakunnan päätöksenteon ohella nämä näytöt vakuuttavat sitoutumisesta kenttätyöhön yhteisen puolueen hyväksi”, hän sanoo.

Grahn-Laasonen näkee varapuheenjohtajan roolin toisaalta puheenjohtajan luottopakkina ja sparraajana, toisaalta taas Kokoomuksen äänitorvena ja linjavaikuttajana ulospäin.

”Varapuheenjohtajilta kaivataan keskustelunavauksia. Pääministeri – kuka hän onkaan – joutuu puhumaan hallituksen suulla. Varapuheenjohtajilla on enemmän vapauksia käyttää Kokoomuksen ääntä. Sen äänen tulee kuulua”, hän sanoo.

Sanni Grahn-Laasonen on Kokoomuksen kansanedustaja Hämeestä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri ja ennen eduskuntaan nousemistaan hän on työskennellyt toimittajana, kirjeenvaihtajana ja ulkoministerin lehdistöavustajana.

Lisätietoja:
Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen, puh 040 732 8340