Vastakkainasettelun aika on ohi – työelämässäkin!

Itä-Häme 14.6.2013

Ensin olet liian nuori. Työnantajat kysyvät työkokemuksen perään, mutta miten sitä voisi olla, jos ensimmäiseen työpaikkaan ei pääse ilman.

Sen jälkeen olet riski, varsinkin jos olet nuori nainen. Suomen Yrittäjänaiset muistuttavat, että yksi vauva maksaa naisen työnantajalle yli 10 000 euroa. Summassa ovat mukana palkkakulut sekä raskauden ja sairaan lapsen hoitamisesta aiheutuvat kulut.

Myös nuori mies voi olla riski, sillä työnantaja saattaa ajatella hänen olevan vain ohikulkumatkalla kohti seuraavaa haastetta.

Sitten olet kenties hetken sopivan ikäinen, kunnes ikää tulee lisää. Työelämän ikärasismi on kipeä ongelma, josta puhutaan liian vähän.

Onko työelämässä mikään ikä hyvä?

Talous- ja työllisyystilanteen haastavuus lisää sukupolvien välistä vastakkainasettelua työelämässä. Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Rantala avasi keskustelun nuorten irtisanomissuojan heikentämisestä ehdottamalla, että Suomessakin siirryttäisiin Ruotsin malliin. Siinä työpaikoilta irtisanottaisiin ensimmäisenä viimeiseksi tulleet. Näin toki onkin jo nyt monien alojen työehtosopimuksissa.

Rantalan ehdotuksen ideana on taistella ikäsyrjintää vastaan. Ongelma vain on, että se siirtäisi syrjintää uran alkupäähän – nuoriin työntekijöihin. Viimeiseksi firmaan tulleet ovat usein nuoria perheellisiä, ensimmäisen asuntolainan juuri ottaneita, joilla ei vielä ole kertynyttä omaisuutta.

Toinen tärkeä näkökulma on yrityksen pärjääminen. Tiukassa taloustilanteessa yrityksellä tulee olla mahdollisuus pitää juuri ne työntekijät, jotka ovat yrityksen pärjäämisen kannalta avainasemassa. Se on kaikkien etu, sillä tietysti haluamme, että yrityksemme nousevat uudelleen jaloilleen ja pystyvät jatkossa työllistämään lisää.

Ikärasismiin puuttumiseen on kuitenkin löydettävä keinoja. Ei ole yritykseltäkään kaukaa viisasta jättää hyödyntämättä kertynyttä kokemusta, osaamista ja hiljaista tietoa.

Henkilökunnan hyvinvointiin panostaminen myös todistetusti kannattaa. Siivousvälineitä valmistava Sinituote Oy on yksi esimerkki yrityksestä, joka ei 1990-luvun lamavuosinakaan irtisanonut eikä lomauttanut, mistä palkintona se on saanut poikkeuksellisen sitoutuneen ja motivoituneen henkilökunnan vuosiksi eteenpäin. Tässä taantumassa suurista yrityksistä on erottunut edukseen Kone, jonka toimitusjohtaja Matti Alahuhta on heikentyneistä talousnäkymistä huolimatta pistänyt henkilökuntaa mieluummin koulutukseen kuin pihalle. Tulevat nimittäin vielä ne paremmatkin ajat!

Pidemmän päälle suomalainen työelämä ei kestä sitä, että nuoret ja ikääntyneet työntekijät pannaan vastakkain. Molempia tarvitaan, jotta meillä on rahoittajat tulevaisuudenkin eläkkeille.

Sanni Grahn-Laasonen

Kirjoittaja on hämäläinen kansanedustaja (kok).