Isille rohkeutta jäädä kotiin

Itä-Häme 12.11.2012

Työkaverini kysyi sosiaalisessa mediassa kokemuksia, kuinka isäystävällisiä suomalaiset työpaikat tänä päivänä ovat. Miten työnantajat suhtautuvat, kun isäksi tullut työntekijä ilmoittaa jäävänsä perhevapaille? Kannustetaanko siihen, tuleeko hämmästyneitä katseita vai kurtistuvatko kulmat? Yksi kommentoija – isä itsekin – kirjoitti, että isyys- tai vanhempainvapaalle jääminen on vaikeaa, koska sijaista ei ole helppo löytää ja työt jäävät tekemättä. Jäin miettimään, miten miestyöntekijän jääminen kotiin lapsen kanssa olisi sen ongelmallisempaa kuin naisenkaan?

Nuoret isät tahtovat onneksi nykyisin ottaa aiempaa vahvempaa roolia lasten kasvatustehtävässä myös silloin, kun lapsi on ihan pieni. Isänpäivän kynnyksellä kaikille tuleville isille on hyviä uutisia. Isyysvapaa pitenee ensi vuoden alusta kahdella viikolla. Monimutkaista perhevapaajärjestelmää myös hieman yksinkertaistetaan ja joustavoitetaan. Äidillä on jatkossa oikeus 105 arkipäivän pituiseen äitiysrahakauteen, isällä 54 arkipäivän isyysvapaaseen ja vanhemmat voivat yhdessä sopia halutessaan 158 arkipäivän vanhempainvapaan jaosta.

Paperilla järjestelmä näyttää tasapuolisemmalta kuin mikä on tilanne tosielämässä. Vaikka isien perhevapaiden käyttö on lisääntynyt hyvää tahtia, neljäsosa kaikista isistä ei edelleenkään jää perhevapaille lainkaan ja suurin osa isistä jää kotiin vain hetkeksi. Vuonna 2011 isyysrahaa maksettiin 73 prosentille isistä. Kuitenkin ainoastaan kolme prosenttia isistä käytti viime vuonna mahdollisuutta jäädä vanhempainvapaalle. Vain 26,9 prosenttia käytti isäkuukauden.

Se että naiset edelleen kantavat pitkälti hoitovastuun vauvasta, on monella tavalla luonnollista ja perheen sisäinen asia. Samaan aikaan suomalaisten naisten pohjoismaisittain vertailtuna pitkät poissaolot työelämästä voivat vaikeuttaa naisten työllistymistä sekä ennen että jälkeen perheen perustamisen – ja myös lapsettomien naisten osalta. Poissaolot myös heikentävät naisten palkkakehitystä ja mahdollisuuksia edetä uralla. Naisvaltaisia aloja kurittavat perhevapaista työnantajalle koituvat kustannukset, jotka pääsääntöisesti edelleen jäävät naisen työnantajan maksettaviksi, vaikka lapsen saamiseen on tarvittu isääkin.

Voimme kannustaa isiä käyttämään perhevapaita korvamerkitsemällä niistä yhä enemmän vain isien käytettäväksi. Vielä paljon tärkeämpää kuitenkin olisi, että työpaikoilla suhtauduttaisiin myös isien perhevapaalle jäämiseen positiivisesti ja kannustaen. Edelleen tarvitaan myös esikuvia – niitä rohkeita isiä, jotka raivaavat tietä ja murtavat ennakkoluuloja työpaikoilla hyödyntämällä ne mahdollisuudet, joita laki tarjoaa.
Kotona tehtävä työ ansaitsee arvostusta, sillä siellä kasvaa tulevaisuus. Hatunnosto ja isot onnittelut kaikille isille sunnuntaina.

Sanni Grahn-Laasonen

Kirjoittaja on Kokoomuksen kansanedustaja Hämeestä.